AMFAD Achtergrond

AMFAD is in 2013 begonnen als Amsterdams platform dat diverse kunstvormen uit Art, Media, Fashion, Architecture, Design bij elkaar brengt. Deelnemers worden geselecteerd op hun beheersing van het materiaal waar ze mee werken en/of hun originele beeldtaal. Alle AMFAD Deelnemers hebben een duidelijke eigen signatuur en creëren hun eigen wereld. Door te kiezen voor gecureerde tentoonstellingen in leegstaande (nog te ontwikkelen) gebouwen vragen we aandacht voor zowel het pand als het gebied. AMFAD zet niet alleen kunst en cultuur op de kaart maar ook een locatie.

 

AMFAD nodigt nationale en internationale deelnemers uit maar ook galeriehouders, kunstverzamelaars en curatoren. AMFAD functioneert als een platform waar je elkaar kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen, waar belevenis op locatie een rol speelt en waar we netwerken bij elkaar brengen.

 

AMFAD wordt gecureerd door kunstverzamelaar Bas Kuiper.

 

AMFAD | Hotel Spaander Volendam 2021

De tweede AMFAD Tentoonstelling wordt gehouden tijdens EuroArt in Hotel Spaander Volendam (AMFAD | Hotel Spaander Volendam) van 26 september t/m 10 oktober 2021 op uitnodiging van de Gemeente Edam/Volendam. Deelnemers uit de eerste AMFAD Editie zijn opnieuw benaderd om (bestaand) werk te tonen tijdens de AMFAD | Hotel Spaander Volendam Tentoonstelling. Het gaat om 11 deelnemers; Daniel mullen, Raquel van Haver, Petra Hart, Bas van Wieringen, Jan Koen Lomans, Anais Lopez, Anne Stooker, Twan Janssen, Pascal Smelik, Roos Soetekouw, Neil Fortune.

 

AMFAD | De Houthavens Amsterdam 2014

De eerste AMFAD Tentoonstelling werd gehouden aan de zuidelijke IJ-Oever in de Amsterdamse Houthavens (AMFAD | Boutique De Houthavens) van 13  t/m 16 februari 2014 in samenwerking met Vastgoedontwikkelaar Heren2, waarbij wij door middel van de AMFAD Tentoonstelling hun pas opgeleverde pand Boutique onder de aandacht brachten bij potentiële huurders. Zowel de AMFAD Vernissage als AMFAD Finissage waren zeer succesvol. We hielden een AMFAD Champagne Proeverij met Brouzje Champagne, een AMFAD Porsche Evenement voor de allerkleinste creatievelingen en een AMFAD Singer-Songwriter middag met Flip Noorman (Wim Sonneveldprijs KK Festival), Mathijs Leeuwis (Winnaar publieksprijs ‘Grote Prijs van Nederland’ 2009), Jeroen Kant (Winnaar publieksprijs ‘Grote Prijs van Nederland‘ 2011) en Theo Sieben (Componeerde voor Introdans, Eye-filminstituut en BNN, speelde o.a. op het Folkwoords en het Flachland festival, Documenta, Into The Great Wide Open en Winterparade). Onze sponsoren waren Vastgoedontwikkelaar Heren2, Boutique, De Houthavens, Second Sight, Porsche, Heineken en Brouzje Champagne. Onze deelnemers waren youasme measyou, Liselore Frowijn, Jazz Kuipers, Soepboer en Stooker, Henriette Tilanus, Raquel van Haver, Sanja Marušić, Tibor Koek, Daniel Mullen, Petra Hart, Anais Lopez, Jan Koen Lomans, Bas van Wieringen, Neil Fortune, Roos Soetekouw, Annebet Philips en Pascal Smelik.

 

Hoe ontwikkelden AMFAD Deelnemers zich tussen 2014 en 2021?

Om een paar voorbeelden te noemen. Tijdens de eerste AMFAD Editie toonde AMFAD deelnemers als Raquel van Haver die inmiddels in het Stedelijk Museum Amsterdam een museale solotentoonstelling heeft gehouden en tot vier keer toe de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst won, Daniel Mullen die werk toonde bij Art Rotterdam en Het Hem Chapter 3HREE en wordt inmiddels vertegenwoordigd door Marian Cramer Projects, Anais Lopez die onder andere de winnares is van de Zilveren Camera, genomineerd is voor de Gouden Kalf en werk heeft getoond in het Fotomuseum en Stedelijk Museum, Petra Hart die verschillende keren deelnam aan OBJECT Rotterdam en BIG ART en in 2020 deelnam aan een groepstentoonstelling in Het Gorcums Museum ondersteund door Het Mondriaan Fonds en Fonds Kwadraat, Bas van Wieringen die een documentaire maakte voor AVRO Close Up nadat zijn werk per ongeluk was overgeschilderd in het museum, Sanja Marušić die onlangs genomineerd is voor de Paul Huff Award Foam Amsterdam en een installatie heeft getoond in het Van Gogh Museum of bijvoorbeeld Neil Fortune die in recente jaren onderwerp was bij solo en groepsshows in onder andere MHKA, Museum of Contemporary Art Antwerp, TENT Rotterdam, de jaarlijkse Zomershow in Gemeentemuseum Den Haag en werk toonde bij Art Rotterdam.

 

 

AMFAD | Hotel Spaander Volendam

Haven 15-19 Volendam

Curator: kunstverzamelaar Bas Kuiper

 

26 september t/m 10 oktober 2021

11 - 19 uur

 

 

THANK YOU AMFAD SPONSORS