Het kunstwerk dat per ongeluk werd overgeschilderd in het Frans Hals Museum |  De Hallen Haarlem.

Bas van Wieringen maakte in samenwerking met AVROTROS Close Up en Denise Janzee een documentaire en werden daarmee genomineerd voor het Gouden Kalf. De documentaire gaat over zijn kunstwerk Portrait of the nail behind the canvas (2014) dat per ongeluk door een medewerker werd overgeschilderd in het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem. Het minimalistische kunstwerk ging ironisch genoeg over dat ‘wat je niet ziet’. De kunstenaar schilderde een spijker op een piepklein wit canvas om hiermee naar eigen zeggen ‘het dienstbare en doorgaans onzichtbare object te eren’. Het museum liet in een verklaring weten dat het ‘passende strafmaatregelen’ heeft genomen.

 

De kunstenaar heeft inmiddels een nieuw kunstwerk ontworpen, om het oude te vervangen, genaamd ‘Everything is unique except for this artwork’. De tekst, die zichzelf als een slang in de staart bijt is in vinylletters te lezen op de wanden van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem

 

De AVROTROS Close Up Documentaire 'Vieren wat kapot is' van Bas van Wieringen en Denise Janzee wordt getoond tijdens de AMFAD | Hotel Spaander Volendam Groepstentoonstelling evenals zijn overgeschilderde kunstwerk.

AMFAD | Hotel Spaander Volendam

Haven 15-19 Volendam

Curator: kunstverzamelaar Bas Kuiper

 

26 september t/m 10 oktober 2021

11 - 19 uur

 

 

THANK YOU AMFAD 2021 SPONSORS